Vandaag alweer de laatste dag hier in Florida. Morgen om deze tijd zitten wij (zonder vertraging) al weer een stuk dichter richting huis.

Miek was, zoals meestal, als eerste uit de veren zij het ook aan de late kant. Omdat de mannen nog horizontaal lagen en nog niet waren te porren voor het ontbijt, besloot zij om alvast richting gym te gaan om op de loopband de Big Mac van gisterenavond laat er weer af te trainen.

Ondertussen haalde ik de vaatwasser leeg en begon met de voorbereidingen voor een laat ontbijt.

Tegen elfen toen ook de 2 junioren wakker waren en Miek afgetraind was teruggekeerd, konden we aan tafel.

Plan was vandaag nog wat te gaan shoppen en ook door het stadje Celebration te wandelen waar wij vorige week per Segway doorheen waren gereden.

Wij namen er de tijd voor. Eerst werd er nog lekker in de villa gelummeld en alvast online ingecheckt voor onze vluchten van morgen.

Pas tegen vieren gingen wij op weg met als eerste bestemming dus Celebration, een rustiek en mooi stadje gelegen tussen de hecktiek van de diverse Disneyparken, interstates en highways. Het was zalig weer, een beetje bewolkt met zo af en toe een lekker windje erbij.

Het centrum van Celebration is ook weer niet zo groot dat je er uren kunt rondlopen en ook de winkeltjes zijn over het algemeen boetiekjes van het genre dat voor ons niet aanspreekt. Wel hebben ze er een heerlijke ijssalon waar wij dan ook gretig gebruik van hebben gemaakt. Het ijs werd opgegeten bij de plaatselijke fontein gelegen aan het meer.

Een uurtje verder werd de volgende bestemming ingetikt, Premium Outlets. Eigenlijk zouden wij de weg inmiddels wel uit ons hoofd moeten weten.

Daar aangekomen werd er een rondje gemaakt en goed gekeken of wij echt niets waren vergeten. Miek wist nog een jeans op de kop te tikken en bij Timberland werd er nog even aan Martin gedacht.

De laatste shop was die van Tommy Hilfiger, al diverse malen aangedaan deze vakantie. Sven sloeg daar zijn laatste slag met een nieuw vest en shirts. Ook hier ging weer wat voor Martin in de tas!

Voor de laatste keer richting Tuscan Hills. Bij de Publix werd nog wat lekkers gekocht voor morgen onderweg en bij de naastgelegen Denny’s het laatste avondmaal op Amerikaanse bodem gebruikt.

Even na achten waren wij weer thuis en werd begonnen met het pakken van de koffers. Ze zitten toch aanzienlijk voller dan op de heenweg.

De wasmachine draait nog 2 laatste wasjes zodat alles morgen weer schoon meer naar huis kan.

Morgenochtend wordt het weer eens vroeg opstaan want onze vlucht van Orlando naar Newark (New York) vertrekt al om 11:15 am lokale tijd. Na 2 uur en 3 kwartier zit het eerste stukje er op waarna wij een uur of vier hebben om te overbruggen tot onze vlucht richting Amsterdam vertrekt.

Gedurende deze wachttijd komen wij vast nog wel even in de lucht via het blog, mail of evt. Skype.

Gedurende deze vakantie hebben wij ons weer uitstekend vermaakt al was hij toch totaal anders dan de vorige 4 USA edities. Persoonlijk heb ik het rondreizen op het eind van deze vakantie pas een beetje gemist. Het verblijf in de villa was heerlijk luxe en zeker nog eens voor herhaling vatbaar maar dan misschien in combinatie met een rondreis vooraf.

De hoogtepunten van de afgelopen 2 weken, daar zijn wij het alle vier wel over eens. Op een gedeelde 1e plek zijn de voorstelling van Cirque du Soleil en het bijwonen van de honkbalwedstrijd geëindigd. Zeker 2 uitjes die bij gelegenheid nog eens herhaald zullen worden. Maar uiteraard hebben wij ons ook uitstekend vermaakt op de Segway’s, in de pret/waterparken Typhoon Lagoon en Sea World en niet te vergeten tijdens het shoppen!

Het verblijf in de villa gaf ons daarnaast de nodige rust die wij deze vakantie ook zochten, na een bewogen half jaar.