We zijn al een beetje aan het aftellen. Na vandaag nog 1 dag en dan weer back tot base.

Misschien maar goed ook want we worden hier en beetje lom en lui van de warmte. Het ontbijt verplaatst zich ook steeds meer richting middaguur. Zo ook vandaag, om 11 uur aan tafel maar dat mag op zondag.

Na de maaltijd weer even geSkyped. Hoe dicht kun je de wereld bij elkaar brengen zonder kosten en met beeld. Het blijft een wonder.

De rest van de ochtend en de middag wat zonne-energie opgedaan, met Sven gepoolbiljart en in een beslissende pot met een eindserie van 4 ballen plus een strakke black eight in de topcorner pocket verslagen. Ik ga steeds meer terrein op de jongens toegeven; “je wordt ouder papa, geef het maar toe”.

Verder op de iPad onder de lanai een weblog bijgelezen van een Nederlands gezin dat ook al enkele USA-vakanties heeft gehouden. Naast dat hun website erg mooi is vormgegeven en de verhalen ook leuk zijn om te lezen, maken zij ook nog eens hele mooie foto’s. Voor wie geïnteresseerd is, neem een kijkje op http://michelly.nl/index.htm .

Tegen vieren vertrokken wij voor een tweede sessie Sea World maar niet voordat er eerst een lang gekoesterde wens van Miek in vervulling was gegaan, het bezoeken van een giftshop. Gezellig tussen het kitsch rondgekeken maar uiteindelijk met lege handen vertrokken. Jullie zien, wij kunnen echt wel shoppen zonder kopen.

Daarna even de magen gevuld bij de Ihop (heeft niets met Apple te maken overigens).

Even na zessen werd opnieuw het park van Sea World binnengewandeld. Het was een stuk warmer nog dan tijdens ons eerst bezoek maar omdat de zon schuil ging achter de bewolking was het toch beter te verdragen.

Uiteraard werden de coasters de Manta en de Kraken nog een keer gedaan en nog een kijkje bij de dolfijnen genomen.

Na een uurtje werd de “splashzone”, die bij de dolfijnen-en orkashows de eerst 15 rijen beslaat, uitgebreid tot het gehele park. De hemel barste open vergezeld van een aantal donderslagen. Gelukkig stonden wij overdekt maar een aantal andere parkgangers trof het minder en kwamen completely soaked aangerend.

Het duurde ruim 3 kwartier voordat de stortregen weer overging in druppelen en het vervolgens ook weer helemaal droog was. Hierdoor was het wel lekker opgefrist.

Goed, de rondgang door Sea World werd voortgezet via de Sharktank richting het Shamu Stadium waar om 8:30 pm de “Shamu Rocks” show werd gegeven. En combinatie van rockmuziek, lichtshow en uiteraard de 6 orka’s die op de maat van de muziek hun kunsten vertoonden. Een mooi spektakel om te zien.

Het slotnummer vond om 9:50 pm plaats. Een spetterende vuurwerkshow gecombineerd met dansende fonteinen. Ook hier zaten wij op de eerste rang om niets te missen.

Toen dit ook achter de rug was sloot het park en stroomde het aanwezige publiek richting exit.

Op de terugweg nog even de laatste boodschapjes gedaan bij Walmart en omdat de avondmaaltijd aan de vroege kant was geweest, bij de Mac drive-true een paar Big Macs gehaald die wij net achter onze kiezen hebben.

Hoe morgen de laatste dag zal worden ingevuld is nog niet helemaal zeker maar het woord “outlet” is al weer een paar keer gevallen….