Zoals eerder aangekondigd stond voor vandaag onze jaarlijkse Segwaytour op het programma. De start was om 10 uur AM dus moest het tempo van opstaan iets worden opgehoogd.

Keurig op tijd werd voor de deur van ZEtours geparkeerd. Allereerst moesten in de shop de het rijden op een Segway onder de knie worden gekregen. Onze gids voor vandaag Carlos reageerde verbaasd over onze vaardigheden maar toen het hem duidelijk werd dat die niet onze eerste kennismaking was met dit elektrische voertuig, werd deze kennismakingssessie snel ingekort en konden op pad.

De tour zou ons door het stadje Celebration heen voeren. Dit stadje is destijds ontstaan toen ome Walt D. plannen had op deze plek het huidige Epcot Center te bouwen. De locatie werd echter gewijzigd waarna besloten werd op deze plaats huizen te bouwen omdat daar destijds een grote behoefte aan was. Mocht dit niet kloppen, ik heb het niet verzonnen maar letterlijk vertaald van hetgeen Carlos ons via de walkietalkie aan wetenswaardigheden doorstuurde.

Het stadje kent ook vrij strikte regels. Zo moeten de gordijnen in de huizen altijd wit van kleur zijn en is voor de het gras een vaste lengte vereist. Voldoet een bewoner niet aan deze bijzondere regels dan wacht hem of haar een boete plus een vermelding in het lokale sufferdje.

Goed, genoeg (nutteloze) info., terug naar de segway’s. Het was voor ons wel de eerste keer dat onze tour in goed weer werd verreden. Hadden wij vorig jaar nog last van de naweeën van en tropische storm, vandaag was het stralend weer en gaf de rijwind een prettige verkoeling.

Hieronder en stukje wat ik al rijdend heb gefilmd:

Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen hier nog een videofragment waar over één van de boardwalks word gereden.

Celebartion is wel een plek waar wij, na uiteindelijk een keer de loterij te hebben gewonnen, best wel een huisje zouden willen hebben. Voor een gemiddeld pandje betaal je van $600.000,- tot $1.200.000,-, het grootste huis is onlangs voor $12.000.000,- van eigenaar verwisseld (bron: Carlos). Daarvoor heb je dan wel een gemeenschappelijke vijver voor de deur met gators, turtles en otters.

Uiteraard werden er nog wat teamfoto’s gemaakt die hieronder zijn te zien.

Na ruim 1 ½ uur zat de trip er weer op. Het blijft een ontzettend leuke ervaring om op deze wijze de buurt te verkennen. Ik kan het jullie aanraden smiley.

Op de weg terug werd bij Walmart weer een wagentje levensmiddelen ingeslagen waarna wij ons weer bij onze villa naast en in het zwembad hebben vermaakt.

Het avondprogramma was voor 3 kwart van de Houtmannen nog een verrassing. Ik had vooraf kaartjes geboekt voor het Cirque du Soleil die bij Downtown Disney een permanent onderkomen hebben en dagelijks de show “La Nouba” opvoeren.

Ook dit was een groot succes! Helaas mochten er geen foto-en filmopnamen worden gemaakt maar je moet ook dit zelf gaan zien. Wij hadden mooie plaatsen op de 2e rij waardoor wij de artiesten af en toe bijna konden aanraken. Ogen tekort. Overal op het podium gebeurt wel wat. Vaak zijn het de geijkte circusacts maar dit keer in een zeer bijzonder en origineel jasje gegoten. Echt een super ervaring rijker, zo waren wij na afloop alle vier van mening.

Om een beetje een idee te krijgen hieronder nog een filmpje wat ik van het web heb geplukt.

Ook morgen is het een verassing zij het dan voor ons alle vier. De plannen krijgen ongetwijfeld weer tijdens het ontbijt een vaste vorm. We zien wel, lekker hoor!