Allereerst excuus voor de vaste lezers van ons blog dat er vanochtend geen “vers” dagverslag was geserveerd echter uw correspondent ter plaatse was gisterenavond enigszins “verrot”.

Het waardoor lag ‘m in het feit dat de “Houtman Four” gisteren (vrijdag dus) verkoeling heeft gezocht met een dagje waterpark. Bij temperaturen die volgens de heatindex aanvoelen als 40+ (!) en een hemelsblauwe lucht (of wij ons ook helemaal thuis voelen hier) bleek het toch noodzakelijk een wat groter zwembad op te zoeken dan ons eigen “voetenbadje”. Daarbij kwam uiteraard ook dat de factor “fun” ook een grote rol speelde.

Dit keer werd gekozen voor het Disney waterpark Typhoon Lagoon. In tropische sferen geheel opgetrokken met diverse glijbaan attracties met als centraal middelpunt de Surf Pool.

Even voor elf uur stonden wij voor de kassa waar de rijen gelukkig erg kort waren. Daarna was het even de weg vinden en op zoek naar een schaduwrijk plekje. Nadat dit was gevonden en de body’s waren ingesmeerd was het op naar het water.

De Surf Pool is een giga (dit woord gebruik je nog wel eens hier in de States) golfbad omgeven door zandstrand. Het unieke is echter dat er om de paar minuten een (daar komt ‘ie weer) giga golf als een muur van water op de badgasten wordt losgelaten. De eerste keer denk je echt dat je dit niet gaat navertellen maar in praktijk blijkt dit gelukkig dus wel te kunnen.

Om een idee te krijgen hieronder een filmpje van You Tube en een zelf gemaakte foto waarop Sven aan de rechterzijde is te zien:

Na deze tsunami (je kunt je na deze ervaring een beetje indenken wat die arme Japanners is overkomen maar dan zonder de factor “fun”) werd eerst een rondje rond het park gemaakt per opblaasband in de Lazzy River om vervolgens aan te sluiten in de wachtrijen die bij de glijbanen waren ontstaan. Op zich viel de gemiddelde wachttijd gezien de drukte erg mee.

Met dank aan Disney hieronder een paar actie foto´s die door de parkfotograaf zijn gemaakt van Miek en de boys (door op de foto’s te klikken wordt er onder weer een groter exemplaar zichtbaar).

In de middag werd de trek weer gestild met wraps, dogs en salads uiteraard vergezeld van een flinke hoeveelheid vocht.

Weer bij onze zitplaats aangekomen bleek dat de schaduw eerder op de ochtend had plaatsgemaakt voor een overdadig zonnetje. Aangezien wij hier tijdens onze zwem-en glijpartijen wel even genoeg van hadden gezien werd een nieuwe overdekte plek uitgezocht geheel in de shade.

Goed, afwisselend werd door Miek of ik samen met Niels en Sven nog een paar rondjes zwembad gemaakt tot het tegen acht uur s avonds sluitingstijd was.

Op de terugweg werden de geplande boterhammen met aardbeien in de villa, spontaan ingeruild voor een hap bij Denny’s.

Moe maar voldaan werd, 12 uur na dat wij ons vakantiehuis hadden verlaten, de sleutel weer in het slot gedaan waarna het niet lang duurde voor dat de meeste oogjes werden gesloten. Alleen Niels heeft het tot halverwege de nacht uitgehouden voor de TV.

Vandaag, zaterdag, zijn wij dan ook rustig gestart met een laat ontbijt en lekker lui in en rond ons eigen “Lagoontje”. We zien wel dat de dag verder gaat brengen, ’t is i.i.g. weer aardig aan de temp!