Vanochtend werd ik wakker in een half leeg kingsize bed. En zelf met zo’n grote jongen zoals ik is een ledikant van een dergelijk formaat niet snel gevuld. Wat bleek, Miek had s nachts last gekregen van de “lokale lumberjack” die blijkbaar bezig was de voorraad hout weer wat op peil te brengen smiley. Gelukkig hebben wij in onze villa een slaapkamer over waar zij zonder “zaaggeluiden” haar nachtrust kon voortzetten.

De jongens waren ook vroeg uit de veren, zelfs Niels stond al voor achten paraat in zijn gisteren nieuw aangeschafte outfit. Na uiteraard eerst de reacties in ons weblog te hebben gelezen was het tijd voor het ontbijt.

Het American Breakfast werd buiten genuttigd en bestond uit zelfgemaakte panecakes, scrambled egg en toast. Daar kan Denny’s nog een puntje aan zuigen. Wij eten voortaan bij “Mieky’s”!

Besloten werd om vandaag de gators te gaan bezoeken in Gatorland. Nadat er nog even snel was gepooled en gebadderd werd om 10 AM Tuscan Hills verlaten met een half uurtje rijden voor de boeg.

Gatorland is een soort dolfinarium maar dan geheel en alleen gevuld met alligators die op vaste tijden hun kunsten laten zien in een van de shows.

Het zonnetje liet zich vandaag van haar meest zonnige kant zien maar gewapend met factoortje 30 was het goed vol te houden.

Na de entree werden eerst de baby gators bekeken en vervolgens de meer volwassen exemplaren.

De eerste show die werd bezocht was de Jumparo show. Hierbij was de uitdaging om de dames en heren gators zo hoog mogelijk uit het water te laten springen door hun met hele kippen te lokken.

Vervolgens mochten wij zelf deze veelvraten voeren met doorgedraaide worstjes, zij het dat er een veilige marge was tussen de klappende kaken van de crocs en onze handen.

Na dit spektakel werd de rest van het park bezocht waaronder een Swamp walk, alsof je je midden in de Evergaldes waant.

De volgende voorstelling was het Gator wrestling. Vooraf mocht eerst voor de foto worden plaatsgenomen op een echte gator waarvan de bek zekerheidshalve wel was geducktaped. Sven en ik hadden de moed om deze “Steve Irwinachtige” uitdaging aan te gaan al is het in mijn geval waarschijnlijk gevaarlijker voor het beestje zelf geweest gezien het gewicht wat het arme dier moest verdragen. Daarna gingen de echte pro’s aan het werk en werd een showstukje opgevoerd waarbij uiteraard Ali de gator het onderspit moest delven.

(Door op één de onderstaande 3 foto’s te klikken verschijnt er onder een groter formaat)

Na nog wat te hebben rondgewandeld en de inwendige mens weer te hebben verwent met een hotdog, werd het de hoogste tijd om verkoeling op te zoeken. Dit gebeurde eerst in de vorm van de airco van onze Chevrolet en een halfuurtje later lagen de Houtmannen lekker in hun private pool te dobberen.

Zo werd de rest van de middag verder doorgebracht tot het etenstijd was. De eetlust was al eerder opgewekt door de geur van de BBQ van onze buurtjes, even na zessen was het onze beurt om de villawijk uit te roken.

De eerste gang bestond uit een aantal originele echte Amerikaanse hamburgers waarna Niels en ik nog een “toetje” hadden in de vorm van zelf gemarineerde T-bonesteaks! Dat samen met sla toast en ovenfrietjes was het de tweede maaltijd van vandaag die de hamburgerketens gemakkelijk deed vergeten.

Als dessert werden met de blender aardbeien, banaan en appel tot een gezonde smooty gepureerd en in de jacuzzi genuttigd. Wat kan het leven toch “zwaar” zijn smiley.

Ook de avond werd grotendeels in en rond het zwembad doorgebracht.

Nu, even na half tien s avonds, schrijf ik op ons terras het dagverslag dat misschien niet al te spectaculair is qua inhoud maar wij genieten in ieder geval met volle teugen.

See you later ……